Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Félmillió dolláros karkötő várja a póker-világbajnokokat

Félmillió dolláros karkötő várja a póker-világbajnokokat

A csapatsportoknál általában egy kupát emelhetnek a magasba a győztesek, míg az egyéni versenyeknél érmet akasztanak a bajnokok nyakába a szervezők, ám a világ legjobb pókeresei fittyet hányva a hagyományokra inkább az arany karkötőkre esküsznek.

Sokan persze eleve azt is kétségbe vonják, hogy a póker sportágnak számítana, ám ettől függetlenül tény, hogy hosszú évtizedek óta rendeznek több tízezer embert megmozgató világbajnokságokat Las Vegasban, ahol a győztesek szíves örömest pózolnak a kamerák előtt új ékszerükkel. Sőt, mára minden valamirevaló pókerszériának kötelező valamilyen ékszerrel (általában karkötővel, néha arany gyűrűvel, vagy arany medállal) megajándékoznia a győzteseket, és jellemzően minél nagyobb volumenű egy verseny, annál komolyabb egyedi trófeára számíthatnak a legjobbak.

Engedje szabadjára képzeletét a Goldatti webáruházában, ahol a hagyományos és a különleges alkalmakhoz illő arany medálokatarany fülbevalókat és arany gyűrűket is megtalálja! Vásároljon karácsonyra szeretteinek díszcsomagos arany ékszereket legalább 30 ezer forint értékben, és végösszegből 10%-ot elengedünk, sőt a szállítási költséget is mi fizetjük! 

A kezdet azonban a WSOP-hez, azaz World Series of Pokerhez (póker-világbajnokság) fűződik, ahol már a 70-es évek óta osztanak ki arany karkötőket a győzteseknek. Igaz, míg a kezdeteknél a szervezők körülbelül ötszáz dollárt szántak a bajnoki trófeára, addig mára ez az érték a százszorosára nőtt, és jellemzően félmillió dollár körül mozog a végösszeg. Nem csoda, hogy a híresebb Las Vegas-i ékszerészetek évtizedek óta igyekeznek elnyerni a jogot a bajnoki karkötők elkészítésére, és ugyan a Vegas-i Mordechai Yerushalmi különlegességei számítanak a széria legirigyeltebb darabjainak, az utóbbi években már nem ők, hanem a Minneapolisi Jostens készíthette el a trófeákat.

A világbajnokok persze így sem lehetnek elégedetlenek, hiszen a 7-10 millió dolláros nyereményük mellett még egy valóban különleges és exkluzív ékszert is bezsebelhettek. A legutóbbi karkötőt például 40 egyedileg kialakított részből rakták össze, és összesen 427 gramm fehér, illetve sárga aranyat tartalmazott. Ez azonban csak a vázat adta, mert a kész darabra 356 fehér és 626 fekete gyémánt is került, amit extraként „megszórtak” 194 rubinnal is.

Engedje szabadjára képzeletét a Goldatti webáruházában, ahol a hagyományos és a különleges alkalmakhoz illő arany medálokatarany fülbevalókat és arany gyűrűket is megtalálja! Vásároljon karácsonyra szeretteinek díszcsomagos arany ékszereket legalább 30 ezer forint értékben, és végösszegből 10%-ot elengedünk, sőt a szállítási költséget is átvállaljuk!

Tartalomhoz tartozó címkék: arany karkötő
Az oldal tetejére