Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Arany ékszer

Arany ékszer

A Goldatti Manufacture több mint 25 éve foglalkozik arany ékszerek gyártásával, melyeket saját műhelyünkben készítünk el katalógusunk, illetve vásárlóink egyedi igényei alapján. Egyedülálló lehetőségként minden arany ékszer legalább háromféle színben rendelhető (fehér arany, sárga arany, vörös arany), de bizonyos termékeink esetén ezek kombinációi is elérhetők.

Webáruházunkban klasszikus és modernebb stílusú eljegyzési, illetve karikagyűrűk, pecsétgyűrűk, medálok és fülbevalók találhatók, melyek többsége igény szerint brillel vagy más drágakövekkel is díszíthető. Az arany ékszerek alapanyaga olyan oxidmentes ötvözetből készül, ami megfelel a hatályos EU-s jogszabványoknak. Ennek az elszíneződések, és az allergiás reakciók megelőzésében van kiemelt jelentősége. Termékeink a mindenkori magyarországi fémjelzési törvényeknek megfelelők, finomságuk 14 karátos, de vállaljuk 9 vagy 18 karátos arany ékszer gyártását is, melyek árait egyedi ajánlatban kérheti tőlünk!

Arany ékszer

Arany ékszer - hasznos tudnivalók

Az arany ékszer színei

Az arany ékszer színe a különböző ötvöző anyagok felhasználási arányától függ. Megkülönböztetünk sárga, fehér és vörös (vagy újabban rozé) színeket. A három alapvető szín népszerűsége változó, manapság viszont talán a réz, nikkel, cink és a palládium elegyével elkészíthető rendkívül kemény és ellenálló fehérarany ékszer számít a legdivatosabbnak. Gyakran használják letisztult, brilles ékszerek elkészítéséhez, mivel a színtelen kő csillogását ez emeli ki leginkább. Ezzel szemben a színét a vörösréznek köszönhető vörös arany csak napjainkban kezd ismét divatba jönni, de rendkívül kedveltek lettek a fehér és a rozé arany kombinációi is, mind a női, mind a férfi ékszerek esetén. Az ezüstöt is tartalmazó, emiatt valamivel puhább klasszikus sárga arany népszerűsége viszont a régi korokban és manapság is töretlen.


Az arany ékszer fémjelzése

Magyarországon az összes forgalomba kerülő ékszert fémjeleztetni kell, amit csak egyetlen állami cég, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) végezhet hazánkban. A gyártónak emellett minden arany ékszerbe bele kell ütnie az egyedi, csak rá jellemző névjelét. Ez a Goldatti Manufacture esetében három betű: DBH. Ha az arany ékszer egy gramm alatt van, akkor elég ezt a névjelet, valamint a finomság jelét beleütni (375, 585, 750). Egy grammtól viszont kötelező a Hivatalnál bemutatni, ahol különböző vizsgálatok után elhelyezik benne a fémjelent és több részből álló ékszernél a hivatal-jelet (H-betű) is.

Az oldal tetejére