Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pályázat

GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02698

„A Goldatti Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése”

A Goldatti Szolgáltató Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz támogatási rendszeréhez benyújtott „A Goldatti Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése” című, GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02698 azonosítószámú támogatási kérelmét a Pénzügyminisztérium, mint Támogató 60 189 275 Ft összegű, feltételesen vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélte, 70 %-os támogatási intenzitás mellett.

A fejlesztés célja volt a vállalkozás műszaki-technikai hátterének modernizálása és az infrastrukturális feltételeinek fejlesztése. A projekt keretében beszerzésre került 3 db korszerű gép az ékszergyártási folyamatok meggyorsítása, a gyártást hatékonyabbá tétele és a minőségibb termékek gyártása érdekében. Beszerzésre került 1db Indutherm VC480V Vákuumos Öntőberendezés, amely egy automata öntőgép vibrációs technológiával, ami minőségben egy óriási ugrást jelent az öntésben. Beszerzésre került 1db St.Louise 82/6 Vákuumos Gipszkeverő, amely szintén az öntési folyamat fejlesztéséhez volt szükséges. 

Az Ipar 4.0 ideológiájának mentén, amely a termelési folyamatok digitaliziáció felé való haladását írja elő, vezette be a 3D nyomtatási technikát a vállalkozó. Ehhez beszerzésre került 1 SolusPRO 3D nyomtató gép. A lézeres olvasztási eljárással olcsóbban és gyorsabban tudja előállítani a prototípusokat, mint a hagyományos öntési technológiával. A projekt keretében megvalósult továbbá infrastrukturális és ingatlan beruházás is. Az ékszergyártás technológiai fejlesztéséhez elengedhetetlen volt a műhely épületének belső átalakítása. A tervezett beruházás során a műhely funkció megfelelő működéséhez került átalakításra az épület. Az átalakítás során új belső térelválasztó falak készültek, ezzel új helyiségek (öntőműhely, gipszmosó, polírozó) kerültek kialakításra. Az átalakítás során a gépészeti-, villamos- és víz szerkezetek teljes átépítése is megvalósult. Megújuló energiaforrást hasznosító technológiaként a tetőre 8,9kWp napelemes rendszer került telepítésre, melynek célja a gyártási folyamatok és a műhely energiaigényének fedezése. Infrastrukturális beruházásként új bejárati kapu és riasztó rendszer készült és a belső parkoló újraburkolása valósult meg. 

A cég vezetőnek fontos, hogy tudja dolgozóit motiválni és a cég teljesítményét optimalizálni. Ennek érdekében 1 fő munkatárs egy teljesítménymenedzsment képzésen vett részt. A fejlesztés keretében új webáruházat lett létrehozva, amelyhez felhőalapú üzleti megoldást vett igénybe a vállalkozó.

A projekt befejezési dátuma: 2023.11.03.

Az oldal tetejére