Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. 
Itt található az 
adatvédelmi tájékoztató.

Gyakran ismételt kérdések

A webáruházzal kapcsolatos kérdések

A szállítással, fizetéssel és rendeléssel kapcsolatos kérdések

Ékszereinkkel kapcsolatos kérdések

Felhasznált anyagokkal kapcsolatos kérdések

A Goldatti Manufacture-hoz kapcsolódó kérdések1. A webáruházzal kapcsolatos kérdések:

• 1.1. Hogyan regisztráljak?
A Goldatti Manufacture webáruházába a „Bejelentkezés" fülre kattintva regisztrálhat. A webes felületre való feliratkozás ingyenes. A regisztráció során a Vásárlónak meg kell adnia a személyes fiókban kért adatokat, melyeket bármikor módosíthat, törölhet.

• 1.2. Tudok regisztráció nélkül is vásárolni?
A webáruházban böngészni, terméket kosárba helyezni regisztráció nélkül is lehet, azonban a vásárlás minden esetben regisztrációhoz kötött. A regisztráció során csupán a vásárláshoz elengedhetetlenül szükséges adatokat kell megadnia és számtalan előnnyel jár! Egyszerűsödik a webáruház használata, azonnal értesülhet akcióinkról és évente akár többször kaphat ajándék-kupont.

• 1.3. A megadott adataim biztonságban vannak?
Bizonyos információk, adatok elengedhetetlenek a rendeléshez, a vásárlás teljesítéséhez, számlakiállításhoz, garanciához. A Goldatti Manufacture az egyedüli jogosult a megadott információk kezelésére. Adatokat harmadik félnek semmi esetre sem adunk át.

• 1.4. Hogyan rendelhetek a webáruházból?
Rendelését leadhatja Interneten keresztül a www.goldatti.hu/webshop honlapon, éjjel-nappal a hét minden napján. A megrendelés regisztrációhoz kötött. Amennyiben segítségre van szüksége, hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 20 390-3030 telefonszámon, hétfőtől péntekig 8:00 és 16:30 óra között, vagy tegye fel kérdését az info@goldatti.hu címen.

• 1.5. Mennyi idő alatt készül el rendelésem?
Ékszereink mindegyikét egyedileg készítjük el a megrendelés leadása után. Az egyes ékszerek gyártási határidejét megtalálja a termék adatlapon, de bizonyos termékcsoportok esetén (leginkább a karikagyűrűknél) előfordulhat átmeneti készlethiány és ilyenkor hosszabb lesz a szállítási határidő. 3 naptól akár 4 hétig is tarthat egy-egy ékszer legyártása, de minden esetben felveszzük Önnel a kapcsolatot, ha a feltüntetett határidőt nem tudjuk teljesíteni. Egyedi igény esetén, előre egyeztetjük a szállítás várható idejét. Ha nagyon fontos a határidő, kérjük e rendelés előtt egyeztessen telefonon vagy írásban!

• 1.6. Minden esetben a keddi naptól kell számítani a gyártási határidőt?
Igen, erre azért van szükség, mert a precíziós öntés szinte minden esetben a keddi napon kerül előkészítésre. Más napokon is leadhatja rendelését, de ebben az esetben is csak a következő keddi napon tudjuk megkezdeni a tényleges gyártást, és onnantól tudja számolni a feltüntetett szállítási határidőt.

 1.7. Tudok raktárkészletből is rendelni?
Cégünk minden ékszert egyedileg, a megrendelő egyedi igényeinek maximális figyelembevételével készít el. Ezért nincs raktárkészletünk, bár sok esetben üzleteink valamelyikéből mégis gyorsan be tudjuk szerezni a rendelést. Ha több árut rendel egyszerre, a leghosszabb feltüntetett gyártási időt vegye figyelembe, mivel a rendelést egyszeri szállítással teljesítjük.

• 1.8. Mit tegyek, ha nagyon fontos, hogy a megadott határidőre elkészüljön ékszerem?
Ha Önnek nagyon fontos, hogy a megadott határidőn belül kapja meg küldeményét, vagy annak egy részét, a megrendelés leadása előtt mindenképpen érdeklődjön az info@goldatti.hu email címen. A késedelmes teljesítésből eredő esetleges anyagi veszteségekért a Goldatti nem vállal felelősséget!

2. A szállítással, fizetéssel és rendeléssel kapcsolatos kérdések

 2.1. Hogyan szállítja ki a rendeléseket a Goldatti Manufacture?
A Goldatti Manufacture belföldi szállításait a GLS-Hungary , a nemzetközi szállításokat a FedEX végzi.

• 2.2. Milyen fizetési módokat fogad el a Goldatti Manufacture?
Magyarország területére történő szállítás esetén lehetőség van utánvéttel, banki átutalással, és PayPal-al fizetni. Üzleteinkben történő személyes átvétel esetén lehetőség van készpénzzel és bankkártyával fizetni.
Külföldi szállítás esetén csak banki utalást és PayPal-t tudunk elfogadni.

 2.3. Hogyan választhatom ki, hogy milyen pénznemben fizessek?                                                                                                     Jelenleg kizárólag Forintban (HUF) tudja megtekinteni az árakat.

 2.4. Mi a PayPal?
A PayPal világszerte a legelterjedtebb fizetési módszer. A regisztráció során megadott kártyaadatait kódolják, és biztonságosan elmentik PayPal fiókjában, így Önnek nem kell minden egyes vásárláskor különböző weboldalakon begépelnie adatait. Amennyiben a megvásárolt termék nem érkezik meg, vagy nem felel meg a leírásnak, Ön visszakapja a vételárat és a szállítási költséget, függetlenül a vásárlás összegétől!

• 2.5. Van lehetőség törtarany beszámítására?
Törtarany beszámításra kizárólag személyes átvétel esetén és az előre egyeztetett feltételekkel van lehetőség a pécsi vagy dombóvári üzleteinkben. Arra is van lehetőség, hogy megrendelését - személyes átvétel esetén - törtarany beszámításával vegye át. Ezt az igényét előzetesen jeleznie kell a feltételek pontos tisztázása végett.

• 2.6. Tudom módosítani a megrendelésemet?
A megrendelést a gyártás megkezdéséig, kedd 12 óráig tudja módosítani, de ezt minden esetben írásban juttassa el részünkre, még akkor is, ha telefonon egyeztette velünk.

 2.7. Elállhatok a rendeléstől?
Minden termékünkre teljes körű csere és visszavásárlási lehetőséget biztosítunk. A vásárlástól számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. Ha már átutalta a pénzt, a teljes vételárat visszafizetjük Önnek. Ha a gyártás során döntene úgy, hogy még sem kéri az ékszert, kérjük értesítsen minket, mert így legalább a szállítási költségeket megspóroljuk!

• 2.8. Hogyan küldjem vissza a kifogásolt terméket?
A termékek visszaküldése kizárólag ajánlott postai vagy más futár szolgáltatói úton lehetséges. Figyelem, a visszaküldés költsége a vevőt terheli! Ez alól kivétel, ha a kiküldött termék nem megfelelő minőségű vagy más terméket kapott, mint amit rendelt. Amennyiben nem minket bíz meg a csomag visszaszállításával (megfelelő díjazás ellenében) a szállítás a vevő kockázata. Ebben az esetben az eltűnt csomag tartalmát nem tudjuk kicserélni!

• 2.9. Hány hónapos termékgaranciát biztosít a Goldatti Manufacture?
Ha az ékszer gyártási hibára visszavezethető okok miatt a kézhezvételtől számított 6-12 hónapon belül meghibásodik, kérjük küldje vissza a címünkre és mi vállaljuk a termék javítását. 10 000 forint alatt 6 hónap, 10 000 forint felett 12 hónap a törvényben meghatározott garanciális idő. Ez esetben minden szállítási költség a Goldatti Manufacture-t terheli. Ha nem megfelelő használatból vagy természetes kopásból eredne a probléma, úgy szintén vállaljuk a javítást, de ebben az esetben a szállítási és javítási költségek a vásárlót terhelik. A garanciális feltételek részletéről olvassa el az ÁSZF ide vonatkozó fejezetét.

3. Ékszereinkkel kapcsolatos kérdések

• 3.1. Gyűrűméret
A legtöbb probléma a gyűrűméretek helytelen megállapításából adódik az internetes vásárlások során! Gyakran még az üzletekben is érik kellemetlen meglepetések az embert, hiszen az időjárás függvényében 2-3 számot is változhat az ujjméret.
Mi az ún. Francia-mérettel dolgozunk, ami nem más, mint a gyűrűk belső kerülete. Ezt úgy kapjuk meg, hogy a belső átmérőt (milliméterben) megszorozzuk 3,14-el. Ez a nemzetközileg is leginkább elfogadott, szakszerű mérőegység. Ha valaki le tudja mérni a (kerek!) gyűrűjének belső átmérőjét, akkor ezt megszorozva a fent említett 3,14-el, megkaphatja az általunk használt méretet. Bővebb információkat és letölthető gyűrűsablont az alábbi linken talál.

• 3.2. Súly
A feltüntetett súlyok csak irányadóak. A kész súly függhet a mérettől, a különböző színű arany fajsúlyától is. Csak nagymértékű, +/- 20 %-nál nagyobb súlyeltérés módosítja az árat. Ha egy rendelésen belül több terméket rendel meg, mindet összeadva végezzük el a súlykülönbség kiszámítását. A megadottnál kisebb mértékű eltérés esetén nem áll módunkban reklamációt elfogadni! Ezen feltételek kizárólag a www.goldatti.hu webáruházban leadott rendelések esetén irányadók, még akkor is, ha az üzleteink valamelyikében történik az átvétel. Amennyiben az üzletünkben személyesen adja le rendelését, úgy az ottani vállalási feltételek szerint járunk el, amiről kollégáink szóban adnak tájékoztatást minden kedves érdeklődőnek.

• 3.3. Szín
Annak ellenére, hogy a megjelölhető színvariációk között egyforma termékképet lát, válasszon a megadott lehetőségek közül! Ha nem talál a felkínált színek között elképzelésének megfelelőt, írja meg kívánságát az Egyedi ajánlat kérése opciónál! A különböző színek módosíthatják a végösszeget!

• 3.4. Az ékszerekbe foglalt kövekről
Alaphelyzetben midig a képen látható és a tulajdonságoknál feltüntetett kőszínnel készül az ékszer. Attól függetlenül, hogy a képen mi látható, más kövekkel is rendelhet, akár briliánssal vagy más drágakővel. Amennyiben a képen látható kövektől eltérne, vagy szeretne követ egy kő nélküli ékszerbe, írja meg kérését az Egyedi ajánlat kérése opciónál!
A különböző kövek módosíthatják a végösszeget!

• 3.5. Hogyan készül?
Ékszereinket saját műhelyünkben készítjük, de egyes speciális munkafolyamatok miatt más cégekkel is együtt dolgozunk. Már az első alkalommal, minden esetben egyedileg készülnek el az ékszerek. A megrendelő méretében, esetleges kívánságait figyelembe véve kezdjük el az előkészítést. Az árukészlet az évek során nálunk összegyűjtött és saját tervezésű modellekből áll. Műhelyünkben a legmodernebb gépekkel dolgozunk, ami garantálja a kiváló minőséget, esztétikus megjelenést.

• 3.6. Egyedi ékszerek
Egyedi termékek is szép számmal kerülnek ki kezünk alól. Ezek mindegyike egy hosszabb tervezési folyamat eredménye. Miután tisztáztuk a részleteket, a gyártás megkezdése előtt minden esetben előleget kérünk megrendelőinktől. Ezekre az ékszerekre nem vonatkoznak az általános garanciális feltételek. Ha úgy látjuk, hogy a kérés túl bonyolult, akkor személyes találkozót kérünk megrendelőnktől vagy nem vállaljuk el a munkát. Számunkra az a legfontosabb, hogy megrendelőink maximálisan elégedettek legyenek az ékszereinkkel!


4. A felhasznált anyagokkal kapcsolatos kérdések

• 4.1. Miből készülnek az ékszerek?
Az ékszereinket saját műhelyünkben készítjük el, elsősorban katalógusunk alapján. A Goldatti Manufacture-ban szereplő ékszerek a mindenkori magyarországi fémjelzési törvényeknek megfelelőek, finomságuk 14 karátos. Természetesen készítünk 9 vagy 18 karátos ékszereket is, ezeknek az árait egyedi ajánlatban kérheti.
Az ékszerek alapanyaga minden esetben EU-szabványoknak megfelelő oxidmentes ötvözetből készül. Ennek az elszíneződések, és az esetleges allergiás reakciók megelőzésében van jelentősége.

 4.2. Szintetikus kövek
Az ékszereinket Preciosa és Swarovski GEMS szintetikus kövekkel készítjük, melyek a ma kapható legjobb minőségű ékszergyártáshoz előállított alapanyagok. Ezeket a köveket nem szabad összetéveszteni a Swarovski által gyártott üvegkövekkel, melyek nagyszerű fényszórásuk mellett sokkal törékenyebbek. Éppen ezért általában nem foglalják, hanem ragasztják ezeket.

• 4.3. Fémjelzés
Magyarországon az összes forgalomba kerülő ékszert fémjeleztetni kell. Ezt csak egyetlen állami cég, a Magyar Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Zrt. jogutóda, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) végezheti hazánkban. Cégünk PR engedély száma: 4925
Az Uniós csatlakozással rengeteg változás állt be fémjelek terén. Többek közt az, hogy más országok fémjelző hivatalaihoz is vihetnek magyar cégek fémjelzésre tárgyakat. A szomszédos Szlovákia hivatalát igen sok nagykereskedés látogatja meg, kedvező árai és rugalmas ügyintézése miatt. Ez azért fontos, mert az ékszereinkben teljesen legálisan találkozhatunk lengyel, ciprusi vagy szlovák fémjellel, ami teljesen megegyező elbírálás alá esik a magyar fémjelzéssel! Mindezekről a szabályokról és konvenciós fémjelekről a Hivatal honlapján- www.mkeh.hu - tudhat meg többet.

• 4.4. Ékszertisztítás
Ha az előre bekevert SILBO vagy CONNOISSEURS tisztítószert vesszük meg, biztosak lehetünk abban, hogy nem teszünk kárt ékszereinkben. A mellékelt praktikus kis kosárkával gyerekjáték lesz az egész! Fontos, hogy alaposan töröljük és szárítsuk meg az ékszereket egy puha kendővel a tisztítás után.

Az impregnált SILBO vagy CONNOISSEURS ékszertisztító kendőkkel való tisztítás hatékony és olcsó módja az arany tisztán tartásának. Ezek alapvetően puha pamutszövetek, amelyek át vannak itatva fémeket tartalmazó pasztával. Ez a paszta képes a kisebb karcokat is eltüntetni, amitől olyan lehet, mintha új lenne.

• 4.5. „Zöld arany" – Környezetvédelem
A Goldatti Manufacture leginkább a lakosságtól felvásárolt törtarany újrahasznosításából készíti termékeit! Ezzel nem terheljük fölöslegesen környezetünket. Ékszereinkre kis képzavarral azt mondhatjuk, hogy „ZÖLDARANY"!

5. A Goldatti Manufacture-hoz kapcsolódó kérdések

 5.1. Cégünk elérhetőségei

Goldatti Szolgáltató Kft.
7200 Dombóvár, Petőfi Sándor u. 29.
Web: www.goldatti.hu
Rendelés: goldatti@goldatti.hu

 5.2. Ügyfélszolgálat

Információk: info@goldatti.hu
Mobil: +36 20/390-3030
Telefon: + 36 74/565-495

 5.3. Üzleteink

Goldatti Manufacture, Pécs
7621 Pécs, Irgalmasok utcája 1.
Nyitva: hétfőtől péntekig 9-18 óráig
szombaton 9-13 óráig
Telefon: +36 72/311-711
Mobil: +36 20/422-1055

Goldatti Ékszerüzlet, Dombóvár
7200 Dombóvár, Ady Endre utca 1.
Nyitva: hétfőtől péntekig 8-17 óráig
szombaton 9-12 óráig
Telefon: +36 74/463-223
Mobil: +36 20/421-8809

 5.4. Forgalmazott termékek

Daniel Vior Barcelona ezüst ékszerek kizárólagos forgalmazása www.danielvior.com
ZEMA magyar porcelán ékszerek kizárólagos forgalmazása www.zema.hu

Az oldal tetejére