Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Arany medál

Arany medál

Arany medál kínálatunkban egyaránt megtalálhatók az asztrológiai emblémák és az ősi szimbólumok, csak úgy, mint a vallási, nemzeti jelképek vagy éppen a játékosabb, gyerekeknek, fiataloknak szóló ékszerek. A finoman kidolgozott felületű, 14 karátos aranyból készült medálok minőségi darabok, amelyek többsége három különböző színben is (fehér arany, sárga arany, vörös arany) elérhetők, a nagyobb, sima hátfelületű ékszerek esetében pedig igény szerint lehetőség van monogramok, idézetek bevésésére is. Köveket is tartalmazó termékeink esetén a kő színén is változtathat,de akár egyéb kővel, például briliánssal is rendelheti, amennyiben ajánlatot kér az „Egyedi igény kérése” opciónál.

Válasszon magának vagy szeretteinek különleges alkalmakhoz arany medált, hiszen kínálatunkban megtalálhatja a vallási ünnepekhez, a ballagáshoz vagy éppen a Valentin naphoz illő tökéletes ajándékot! Ha a kiválasztott ékszer mellé nyakláncot is szeretne, kérjük, érdeklődjön, mert üzleteinkben gépi és üreges láncokból is nagy készletet tartunk fenn, amelyek remek kiegészítői lehetnek az arany medáloknak!

   

  

Arany medál - hasznos tudnivalók

Az arany medál összetétele

Az arany vegyjele az Au, ami a latin Aurum szóból ered. A természetben elemi állapotban található meg, amit bányászattal, mosással, a tengerek, óceánok vizéből pedig elektrolízissel nyernek ki. Tiszta állapotban rendkívül puha fém, azonban az ötvöző anyagokkal jelentős változtatásokat lehet elérni fizikai tulajdonságaiban és a színében. Természetesen az arany medálok alapanyaga is ezzel az eljárással készül, ám az ötvöző anyagok összetételét szigorú szabályok írják elő és bizonyos összetevőket - például a nikkelt - csak meghatározott százalékig tartalmazhat az ékszer. Ha Ön mindenképpen el szeretné kerülni az allergiás reakciókat, válassza a palládiummal ötvözött fehér aranyat, ami azonban akár a duplájába is kerülhet a hagyományos ötvözeteknek.


Az arany medál tisztítása

Az arany az elegancia szimbóluma, így soha ne maradjon rajtunk, ha fürdünk, mosogatunk, edzünk, alszunk vagy egyéb hétköznapi cselekedetet végzünk. Ha tárolásról van szó, minden esetben valamilyen zárt, szivacsos és egyben puha dobozkát válasszunk, amiben nem karcolódik, és nem is porosodik az arany medál! Egyszerűbb elszíneződés esetén használhatjuk a SILBO aranytisztító folyadékot, hisz a mellékelt praktikus kis kosárkát használva könnyedén eltávolíthatjuk a foltokat. Amennyiben azonban valamilyen makacs szennyeződés került az aranyra, érdemes felkeresni a Goldatti Manufacture szakembereit, akik a korszerű tisztító szerekkel és ultrahangos tisztítóval minden szennyeződést el tudnak távolítani ékszeréről.

Az oldal tetejére