Eljegyzési gyűrű

A reneszánsz kortól indulva fokozatosan terjedt el az eljegyzési gyűrű használata, amivel a férfiak szándékaik komolyságát jelezve megpecsételték házassági ígéretüket. A kísérőgyűrűként vagy szoliterként is nevezett ékszer először a lánykérés pillanatában kap szerepet, egészen a ceremóniáig, sokan azonban később is szeretik hordani a férjüktől kapott különleges ékszert a balkezük gyűrűsujján.

Az eljegyzési gyűrű árak elsősorban az ékesítő kövek fajtájától függ, kínálatunkban azonban megtalálhatók a klasszikus darabok és a drágább, különleges kövekkel ékesített ékszerek is, amelyek többsége három különböző színben (fehér arany, sárga arany, vörös vagy rozé arany) elérhető. Manapság egyre többen rendelik eljegyzési gyűrűjüket brillel, ami nem csak szikrázóbb fényével, hanem keménységével, tartósságával is kiemelkedik az egyéb drágakövek közül. Míg egy olyan ékszer, amit szintetikus kővel foglaltak, néhány év elteltével opálosan elkopik, addig a brillel díszítettek még évtizedek múltán is tartják a fényüket, és egy kisebb felújítás után úgy néznek ki, mint újonnan. A Goldatti Manufacture minden briliánssal foglalt ékszerét a legnagyobb odafigyeléssel készíti, a kövek minőségéről pedig hiteles certifikátot ad!

Eljegyzési gyűrű

Eljegyzési gyűrű - vásárlói vélemények


Eljegyzési gyűrű - hasznos tudnivalók

Az eljegyzési gyűrű alapanyaga

Az arany vegyjele az Au, ami a latin Aurum szóból ered. A természetben elemi állapotban található meg, amit bányászattal, mosással, a tengerek, óceánok vizéből pedig elektrolízissel nyernek ki. Tiszta állapotban rendkívül puha fém, azonban az ötvöző anyagokkal jelentős változtatásokat lehet elérni fizikai tulajdonságaiban és a színében. Természetesen az arany eljegyzési gyűrűk is ezzel az eljárással készülnek, ám az ötvöző anyagok összetételét szigorú szabályok írják elő és bizonyos összetevőket - például a nikkelt - csak meghatározott százalékig tartalmazhat az ékszer. Ha Ön mindenképpen el szeretné kerülni az allergiás reakciókat, válassza a palládiummal ötvözött fehér aranyat, ami azonban akár a duplájába is kerülhet a hagyományos ötvözeteknek.


Az eljegyzési gyűrű mérete

Tudta, hogy az időjárás függvényében akár két-három számot is változhat az ujjmérete? Hogy a nem megfelelő méretű eljegyzési gyűrű a nedves kézről könnyedén és észrevétlenül lecsúszhat? Ahhoz, hogy elkerülje a kellemetlen meglepetéseket, fontos, hogy helyesen állapítsa meg a saját méretét. Mi az úgynevezett Francia-mérettel dolgozunk, ami nem más, mint a gyűrűk belső kerülete (a belső átmérőt – milliméterben - megszorozzuk 3,14-gyel), amit akár egy otthoni, kerek gyűrűjén is lemérhet. Fontos tudnia, hogy a jobb kéz gyűrűsujja jellemzően vastagabb, mint bal kézé, így érdemes a jobb gyűrűsujj méretét alapul venni a vásárlásnál. Amennyiben ízületi betegségekkel küzd, bővebb információra van szüksége, vagy letölthető gyűrűsablont keres, az alábbi linken találhatja meg a részleteket. Újdonságként különleges gyűrűmérőt is igényelhet, amit minden rendeléséhez biztonsággal felhasználhat!