Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Arany nyaklánc

Arany nyaklánc

Az arany nyaklánc hosszú évszázadok óta divatos és előkelő viseletnek számít az európai kultúrában, igaz néhány évszázaddal ezelőtt csak a legtehetősebb, nemesi, gyakran királyi családok tagjai engedhették meg magunknak ezek elkészíttetését. Manapság azonban számos stílusban és színben vásárolható elegáns nyakék, vagy nyaklánc. Ezek esetében nagyon fontos a könnyen kezelhető, ám biztosan tartó zárszerkezet elkészítése, megelőzendő az ékszer elvesztését.

Webshopunkban minden nyaklánc és karlánc háromféle színben (fehér arany, sárga arany, vörös arany) érhető el, melyek különleges alkalmakra, de akár mindennapi használatra is kiválóan használhatók. Ez utóbbi esetben érdemes a fehér arany nyakláncot választani, mivel ez keményebb és ellenállóbb a többi ötvözetnél. Fontos odafigyelni arra, hogy az arany nyaklánc a leírásban megadott méretben vásárolható meg, így amennyiben önnek ettől eltérő hosszúságú ékszerre van szüksége, jelezze ezt felénk az „Egyedi igény kérése” opciónál, és mi elkészítjük a megfelelő méretet. A hosszúság megváltoztatásával az ár is módosul! A legtöbb arany nyakék emellett többféle, a katalógusban nem szereplő színkombinációban is megrendelhető, de kérjük, ilyenkor a vásárlást megelőzően vegye fel velünk a kapcsolatot!

Arany nyaklánc árak

Arany nyaklánc - hasznos tudnivalók

 

Az arany nyaklánc összetétele

Az arany vegyjele az Au, ami a latin Aurum szóból ered. A természetben elemi állapotban található meg, amit bányászattal, mosással, a tengerek, óceánok vizéből pedig elektrolízissel nyernek ki. Tiszta állapotban rendkívül puha fém, azonban az ötvöző anyagokkal jelentős változtatásokat lehet elérni fizikai tulajdonságaiban és a színében. Természetesen az arany nyakláncok alapanyaga is ezzel az eljárással készül, ám az ötvöző anyagok összetételét szigorú szabályok írják elő és bizonyos összetevőket - például a nikkelt - csak meghatározott százalékig tartalmazhat az ékszer. Ha Ön mindenképpen el szeretné kerülni az allergiás reakciókat, válassza a palládiummal ötvözött fehér aranyat, ami azonban akár a duplájába is kerülhet a hagyományos ötvözeteknek.


Az arany nyaklánc tisztítása

Egy arany nyaklánc az elegancia szimbóluma, így soha ne maradjon rajtunk, ha fürdünk, mosogatunk, edzünk, alszunk vagy egyéb hétköznapi cselekedetet végzünk. Ha tárolásról van szó, minden esetben valamilyen zárt, szivacsos és egyben puha dobozkát válasszunk, amiben nem karcolódik, és nem is porosodik ékszerünk! Egyszerűbb elszíneződés esetén használhatjuk a SILBO aranytisztító folyadékot, hisz a mellékelt praktikus kis kosárkát használva könnyedén eltávolíthatjuk a foltokat. Amennyiben azonban valamilyen makacs szennyeződés került az aranyra, érdemes felkeresni a Goldatti Manufacture szakembereit, akik a korszerű tisztító szerekkel és ultrahangos tisztítóval minden szennyeződést el tudnak távolítani ékszeréről.

Tartalomhoz tartozó címkék: arany ékszer nyaklánc
Az oldal tetejére