Arany fülbevaló

Már az ősi leletek is azt mutatják, hogy ha nem is az arany fülbevaló, de a gyöngyből, csontból vagy egyéb anyagokból készült kezdetleges ékszerek különösen fontos szerepet töltöttek be az emberek életében. A mai divattól eltérően azonban nem csak a nők, hanem a férfiak többsége is hordott fülbevalót, ami gyakran a közösségben elfoglalt rangot jelezte. Európában aztán a reneszánsz beköszöntével újfent rendkívül népszerűek lettek ezek az ékszerek, amelyeket szinte kizárólag nemesfémekből készítettek. Az arany fülbevaló így már évszázadok óta divatos és előkelő viseletnek számít, ami minden alkalomra tökéletes választás.

Webáruházunkban gyermekeknek és felnőtteknek készült ékszereket egyaránt találhat, melyek általában háromféle színben (sárga arany, fehér arany, vörös arany) érhetők el, míg egyes fülbevalók esetén lehetőséget biztosítunk arra is, hogy a katalógusban szereplőtől eltérő színben, illetve más kővel is leadhassa rendelését.

Arany fülbevaló

Arany fülbevaló - vásárlói vélemények


Arany fülbevaló - hasznos tudnivalók

Az arany fülbevaló összetétele

Az arany vegyjele az Au, ami a latin Aurum szóból ered. A természetben elemi állapotban található meg, amit bányászattal, mosással, a tengerek, óceánok vizéből pedig elektrolízissel nyernek ki. Tiszta állapotban rendkívül puha fém, azonban az ötvöző anyagokkal jelentős változtatásokat lehet elérni fizikai tulajdonságaiban és a színében. Természetesen az arany fülbevalók alapanyaga is ezzel az eljárással készül, ám az ötvöző anyagok összetételét szigorú szabályok írják elő és bizonyos összetevőket - például a nikkelt - csak meghatározott százalékig tartalmazhat az ékszer. Ha Ön mindenképpen el szeretné kerülni az allergiás reakciókat, válassza a palládiummal ötvözött fehér aranyat, ami azonban akár a duplájába is kerülhet a hagyományos ötvözeteknek.


Az arany fülbevaló tisztítása

Az arany az elegancia szimbóluma, így soha ne maradjon rajtunk, ha fürdünk, mosogatunk, edzünk, alszunk vagy egyéb hétköznapi cselekedetet végzünk. Ha tárolásról van szó, minden esetben valamilyen zárt, szivacsos és egyben puha dobozkát válasszunk, amiben nem karcolódik, és nem is porosodik az arany fülbevaló! Egyszerűbb elszíneződés esetén használhatjuk a SILBO aranytisztító folyadékot, hisz a mellékelt praktikus kis kosárkát használva könnyedén eltávolíthatjuk a foltokat. Amennyiben azonban valamilyen makacs szennyeződés került az aranyra, érdemes felkeresni a Goldatti Manufacture szakembereit, akik a korszerű tisztító szerekkel és ultrahangos tisztítóval minden szennyeződést el tudnak távolítani ékszeréről.